SNOWBOARD wrist guards

Service pagina bescherming voor snowboarders!

Er zijn verschillende maten en uitvoeringen van de Flexmeter Polsbeschermer en Snowboard handschoenen. Voor de juiste maat meet u de omvang van de hand in cm. De 4 vingers tegen elkaar houden dan het meest brede deel opmeten, de duim dus niet mee opmeten.Voor de Snowboard handschoenen meet ook de lengte van de middelvinger vanaf de hand.

Maat opmeet voorbeeld

Handomvang en Handlengte met maat

 • Small: Handomvang <16 cm, handlengte <17.5cm
 • Medium:Handomvang >16 ≥20cm, handlengte >17.5 ≤ 19 cm
 • Large: Handomvang 21 cm en meer, handlengte > 19 cm

Met flexmeter een flexibele snowboard polsprotectie

Maten info snowboard helmen Helmeter

De juiste maat Snowboard Helm meet de omtrek van u hoofd:
Ongeveer 2 cm boven de oren, het meest brede deel.

 • 52 tot 56 cm -> Maat S
 • 56 tot 58 cm -> Maat M
 • 58 tot 62 cm -> Maat L
Snowboard Helm maten meet de omtrek

Size info snowboard Protectie Impact Short!

De juiste maat voor Snowboard Impact Protectie Short:

Heup omvang (in cm)

 • S 70-80 cm
 • M 80-90 cm
 • L 90-100 cm
 • XL > 100 cm

Maten info snowboard rugbeschermers!

De juiste maat rugbeschermer het aantal lammelen / shells:

 • 3 shells tot 1.25 meter lichaamlengte
 • 4 shells 1.25 meter tot 1.40 meter lichaamlengte
 • 5 shells 1.40 tot 1.60 meter lichaamlengte 
 • 6 shells 1.60 tot 1.80 meter lichaamlengte
 • 7 shells boven 1.80 meter lichaamlengte

Snowboard pols protectie best cool

FAQ snowboard protectors

Ik draag de Flexmeter nogal los om de pols. Een vriend van me vertelde dat de bescherming die Flexmeter geeft dan niet optimaal werkt klopt dit ?

Ja, draag de Flexmeter direct op de pols door de banden strak aan te trekken, passend in de vorm van je pols. Maak dan als eerste de Flexmeter bij je pols strak vast echter niet te strak en dan pas de rest, dit geeft de optimale bescherming.

Ik ben ervaren snowboarder heb ik dan toch nog Flexmeter nodig ?

Of je ervaren bent of niet, iedere snowboarder loopt het risico op hand- en pols fracturen. Een ervaren snowboarder valt  minder dan een beginner echter de val gaat dan vaak met meer snelheid, meer hoogte en met meer impact dan een beginnende snowboarder. Ook het feit dat je vaak niet alleen op de piste bent en de kans dat je door een botsing met een mede wintersporter geblesseerd raakt is aanwezig. Hoe snel en eenvoudig je als ervaren snowboarder de pols breekt zie YouTube filmpje op: http://www.wrist-guard.com/snowboard-protector-faq.html. Wat betekent dat het risico op hand-, pols fractuur aanwezig is en het dragen van de Flexmeter geen overbodige luxe is. Zeer zeker ook niet overbodig misschien wel een luxe te noemen dat de Flexmeter comfortabel zit, de vrijheid van bewegen optimaal is en onder de handschoen onopvallend is. Verrassend anders dan vele andere polsbeschermers. Flexmeter met het Hytrel materiaal is 3 jaar lang getest door Dupont. Medici en technische ingenieurs onderzochten Flexmeter biomechanisch op basis van ongelukken tijdens snowboarden. Een afname van tot 67% hand-, pols fracturen door alleen al het dragen van de Flexmeter polsbeschermer is het resultaat.

Kan Flexmeter handschoen in de wasmachine ?

Nee, gebruik geen wasmachine, of droger etc. Handwas !
Vul een teil met warm water en milde zeep ( bv vloeibare groene zeep). Sop de Flexmeter Handschoen of Flexmeter door deze flink door het water te halen. Ook kan je ze enkele minuten in het water laten liggen. Haal ze na reiniging uit het water en gooi het water met sop weg. Vul dan de teil opnieuw met water en spoel de Flexmeter Handschoen of Flexmeter goed uit. Herhaal dit totdat al het sop eruit is. Haal dan de Flexmeter Handschoen of Flexmeter eruit en druk met je handen het overtollige water eruit. Rol ze dan in een droge handdoek en druk net zolang totdat ze opgehangen kunnen worden op een droge warme plaats. Let op ! Het drogen kan enkele dagen duren, dus begin hier niet aan als je ze snel weer wilt gebruiken.

Kan Flexmeter garanderen dat ik dan gevrijwaard ben van verwondingen aan hand en pols ? Kan ik me dan meer veroorloven ?

NEE, geen enkele protectie kan je vrijwaren van verwondingen en fracturen etc. Flexmeter minimaliseert het risico hierop, dit door onderzoek ook bewezen, echter betekent dat niet dat Flexmeter alle soorten van verwondingen en fracturen uitsluit.
De weg naar de top kan niet makkelijker zijn met de Flexmeter snowboard polsbeschermers, uiteraard wel met minder risico op hand en pols verwondingen en fracturen. Het dragen van de Flexmeter wrist guard betekent niet dat je gevrijwaard bent van de safety rules die gehanteerd worden op de piste waarop je snowboard.

No risk, No fun ?

YEP, een echte gepassioneerde snowboard rider get it’s kick tijdens onstuimige dynamische what the ...... situaties. Nix mis mee, als je het risico op verwonding verkleint door het
dragen van de Flexmeter. En het achterhaalde „ protectie is niet cool“ raakt behoorlijk in de verdomhoek. Wat wil je al die snowboarders die die hun verhaal kunnen doen dat weken c.q. maanden gips , therapie etc. helemaal niet cool was.
De top bereik je pas als je extreme situaties optimaal kunt inschatten, je telkens voorbereid bent op onverwachte verrassingen, je een eigen stijl hanteert die eruit springt etc. etc. kortom de top bereik je niet als je je verstand niet gebruikt !

Ik heb skate hand/pols beschermers die kan ik toch ook gebruiken ?

Ook dit is onderzocht, echter de skate hand/pols protectie is over het algemeen tekort, stijf en beschermd de pols nauwelijks. Een val op de harde ondergrond is heel anders dan een een val in de sneeuw. Het is bekend dat protectie die tekort is bij snowboarders
juist het risico op elleboog en schouder blessures verhogen. Kortom gevaarlijk.

Polsbeschermer Flexmeter PLUS, optimale bescherming 1 protector op de hand en 1 protector onder de hand tijdens snowboard in de winter. Door de handig op te zetten en af te halen "Handpalm protector"  in de zomer optimale bescherming voor het skaten. 

Kijk gerust op deze en andere sites voor informatie en voor opmerkingen en of vragen kunt u ons  per mail en uiteraard ook telefonisch bereiken. Play Trend Cyes Tel. 085.2738004

Snowboard pols protectie best cool